Maximale huurverhoging vrije sector 2023

De Nederlandse regering heeft recent een nieuwe wetgeving aangekondigd waarbij de maximale huurprijsstijging in de vrije huursector wordt beperkt. Dit betekent dat verhuurders niet langer onbeperkt de huurprijzen kunnen verhogen, maar dat er een maximum is gesteld op de hoeveelheid waarmee de huurprijzen per jaar mogen stijgen.

Hoewel dit goed nieuws kan zijn voor huurders, kan het voor verhuurders betekenen dat ze hun winst moeten maximaliseren om ervoor te zorgen dat ze nog steeds een acceptabele opbrengst behalen.

Door middel van het bieden van professioneel advies, kan Van der Hulst Verhuurmakelaar mee denken met verhuurders  om de maximale winst te behalen die mogelijk is binnen de grenzen van de nieuwe wetgeving.

Dus, volgens de nieuwe wetgeving is het maximale huurprijsstijging voor 2023 vastgesteld op 4,1%. Dit betekent dat verhuurders de huurprijzen maximaal met 4,1% kunnen verhogen in het jaar 2023. Als het verhuurpand is verbeterd of gerenoveerd, kan het echter mogelijk zijn om een hoger huurprijsstijging te eisen. Vraag naar de mogelijkheden.

Verhuurders kunnen de huurprijzen slechts één keer per jaar verhogen, en dit gebeurt meestal in juli. Als verhuurder is het dus belangrijk om de nieuwe wetgeving goed in de gaten te houden en te overwegen hoe dit het beste kan worden geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat de winstmaximalisatie zo groot mogelijk is.

Uw Makelaar

Debby van der Hulst - Verhuurmakelaar Amersfoort
Debby van der Hulst – meer dan 25 jaar ervaring!

Woning Alert?!

Selecteer prijsklass(en):

Op zoek naar een leuke huurwoning?

© Alle rechten voorbehouden / Ontwerpen door Buuroo.com / Privacy Verklaring /
Vanderhulstverhuurmakelaar / Uw verhuur makelaar in Midden Nederland. Zoals Amersfoort, Leusden, Hoevelaken, Utrecht, Soest, Zeist en omstreken.